Effektiv og sikker pakking av flyttebil og tilhenger

For å effektivt og sikkert flytte innbo, planlegg pakking av flyttebil og tilhenger godt på forhånd. Lei en større flyttebil eller tilhenger enn du tror du trenger, og bruk beskyttelsesplast samt flyttekasser av samme størrelse for å lette organiseringen. Plasser de tyngste gjenstandene nederst for stabilitet, beskytt møbler med plast og tepper, og bruk nok stropper for å sikre lasten ordentlig. Tenk på balanse og kjør forsiktig. Lag en skisse av flyttebilens eller tilhengerens innredning på forhånd og følg nøye regler for sikring av last for å unngå ulykker under transport.

Pakker du flyttebilen eller tilhengeren riktig?

Hvordan får man med seg hele innboet på flyttedagen? Mange bruker flyttebiler og tilhengere som er store nok til å romme store deler av flyttelasset. Det er noen enkle regler som er gode å kjenne til når flyttelasset skal pakkes inn i varebilen eller tilhengeren, og det krever selvsagt litt planlegging. Den riktige måten er å gjøre det på en sikker måte.

Tips for å pakke tilhengeren og flyttebilen når du flytter

 1. Planlegg hvordan du skal pakke alle rom.
 2. Lei en flyttebil eller tilhenger som er større enn du tror du trenger.
 3. Beskytt alle ting med beskyttelsesplast, bobleplast, papir osv.
 4. Pakk alt du kan i like store flytteesker, og tenk på å godt beskytte tingene du har pakket i eskene.
 5. Ta fra hverandre møbler du kan demontere og beskytt møblene godt.
 6. Plasser flytteeskene med de tyngste nederst og lengst inn.
 7. Plasser bordplater, senger og andre flate gjenstander langs sidene.
 8. Deretter er det tid for møblene, de tyngste møblene nederst, deretter kan du prøve å passe inn lettere stoler, puter og madrasser oppå.
 9. I tillegg til at møblene skal være beskyttet med plast, kan du også legge på tepper og annet som gir dem ekstra beskyttelse. For å unngå skader på møblene bør de pakkes inn og festes godt med stropper og lignende.
 10. Bruk også slitesterke, myke underlag som filleryer, tepper, etc., på gulvet, mot veggene og mellom møblene for å beskytte dem under transport.
 11. Ettersom små tomme rom dukker opp, prøv å fylle dem med gjenstander som ikke fikk plass i flytteeskene.
 12. Hvis mulig, ta med gjenstander som er uhåndterlige eller som kan skade dine andre ting, som sykler og gressklippere. Hvis du tar med slike, pakk dem inn i bobleplast og plasser dem nærmest døren.
 13. Ettersom du pakker, bruk gjerne stropper og fest møblene i tilhengeren eller flyttebilen.
 14. Sørg for å pakke med balanse, og hvis det ikke er mulig, ha heller tyngre gjenstander langt frem enn langt bak. I høyden skal det tyngste alltid være nederst.
 15. Stram alt så godt det går med stropper, og husk å ikke pakke over den vekten som er tillatt for din flyttebil eller tilhenger.
 16. Kjør forsiktig for å ikke skade innboet ditt, mange er ikke vant til at en flyttebil eller en tilhenger som er tungt lastet vil være litt vanskeligere å kjøre, spesielt når du skal bremse…

Tips! For å lette pakkingen anbefaler vi at du i god tid før pakkingen starter lager en skisse av flyttebilen eller tilhengeren, der du tegner hvor og hvordan du skal legge og stable tingene dine. Tenk at du tegner omtrent som om du skulle innrede et rom. På denne måten er det enklere å vite hvordan og hvor du skal begynne når flyttedagen kommer. Og hvis du merker at noen møbler eller esker ikke får plass i henhold til skissen, er det naturligvis ikke vanskeligere enn å tenke ut en ny løsning for dem, men det er alltid godt å ha noe å gå ut ifra.

Bilde av overfylt bil illustrerer behovet for effektiv og sikker pakking av flyttebil og tilhenger. Unngå kaos og sørg for riktig sikring av lasten for trygg transport.

VIKTIG! Husk at dårlig sikret last kan forårsake alvorlige ulykker. Lasten skal sikres slik at lastsikringen kan motstå en kraft fremover som er minst like stor som hele lastens vekt. Bakover og til sidene skal lastsikringen motstå minst halvparten av lastens vekt.

Vi har en svært populær sjekkliste for pakking som du også kan lese her om hva du bør tenke på når du pakker.

By  Андрій | 05-06-2024 |
Comments (0)