Å pakke møbler – Beskytt møbler ved flytting

Pakke møbler ved flytting: støv og rengjør møblene, ta dem fra hverandre i enkle deler, bruk bobleplast eller flyttetepper for beskyttelse, fest beskyttelsesmaterialet med teip eller beskyttelsesplast, og beskytt dørkarmer med tekstiler.

Ung kvinne som pakker til flytting. Effektiv pakking av flyttebil og tilhenger for en trygg og skadefri flytteprosess. Bruk riktig emballasje og følg våre tips for å beskytte møbler og eiendeler.
Bildet: freepik.com

Støvtørk møbler før du setter på beskyttelsesplast

For å beskytte møbler ved flytting, start med å støv og rengjør alle møbler. Selv om det kan virke usannsynlig, kan støv skade hardere overflater ved å ripe dem. Når du skal pakke møbler, er det derfor viktig at de er helt rene, ellers kan beskyttelsesplast og lignende skape friksjon slik at støv gnis mot treverket og gjør at det mister sin fine overflate. Vær derfor nøye med at møblene er helt rene før du begynner å pakke dem.

Demonter møblene før flytting

Når møblene er rene, forsøk å ta dem fra hverandre så mye som mulig. Det er lettere å pakke møbler som er i enkle deler, uten komplekse konstruksjoner. Det er også mye lettere å beskytte møbler som kjøkkenbord hvis beina er skrudd av bordplaten.

Pakk inn møblene med bobleplast

Før du pakker møblene i en flyttebil, er det også viktig å pakke dem inn i en form for beskyttelse. For best beskyttelse av dine møbler, bruk bobleplast eller noe lignende. Hvis du har gjenstander du er ekstra redd for, finnes det spesielle flyttetepper du kan kjøpe eller leie for å beskytte dem. Du kan også bruke egne tepper eller lignende tekstiler for å beskytte møbler ved flytting. Det som er viktig å tenke på når du har beskyttet møblene med bobleplast eller tepper, er å feste beskyttelsesmaterialet. Enten med teip eller beskyttelsesplast som du surrer noen runder utenpå bobleplasten eller teppene. På denne måten risikerer du ikke at beskyttelsen for møblene løsner under flyttingen.

Beskytt dørkarmer for å beskytte møblene

Siden en flytting innebærer at møbler skal bæres ut og inn gjennom flere døråpninger, kan det være lurt å beskytte også dørkarmene. Ved å sette opp tekstiler på de dørkarmene der det er trangest, minimerer du risikoen for skader på både møbler og dørkarmer.

For å lese mer om hvordan du bør tenke når du flytter, kan du se vår sjekkliste for flyttepakking her.

By  Андрій | 05-06-2024 |
Comments (0)