Leie flyttebil – rimelig, sammenlign nøye og vurder enveisleie

Når du skal flytte og ønsker å leie en flyttebil, kan det ofte være mer økonomisk å leie et stort flytteslep istedenfor. Flyttebiler har forskjellige førerkortkrav, så sørg for å velge en bil som er enkel å laste. Det er vanligvis billigere å leie på hverdager enn i helgene hvis du ser etter en rimelig løsning. Enveisleie av flyttebil er vanligvis dyrere, men det kan likevel være verdt det gitt tids- og drivstoffbesparelsen.

Tips når du skal leie flyttebil

Flyttebiler varierer i størrelse og pris, og ditt behov bør avgjøre hva du velger:

 • Førerkort: Sjekk om du trenger spesialførerkort eller om vanlig klasse B (lett lastebil) er tilstrekkelig.
 • Lastvolum: Du vil sannsynligvis trenge større kapasitet enn du først antar.
 • Tilgjengelighet: Velg en bil som er lett å laste, for eksempel en med lav lastehøyde eller løfteplattform.
 • Leietid: Vurder hvor lenge du trenger bilen, og om det er på en hverdag eller i helgen.
 • Pris: Sammenlign priser for leie av flyttebil.

Hvor stor flyttebil trenger du?

Du trenger en større flyttebil enn du kanskje tror. Generelt sett trenger du rundt 10 kubikkmeter per rom du flytter fra. For en leilighet med tre rom kan det bety at du trenger ca. 30 kubikkmeter, mens for en ettroms kan du regne med ca. 15 kubikkmeter.

En annen beregning er at du trenger omtrent 0,4 kubikkmeter per kvadratmeter du flytter fra. Flytter du fra en leilighet på 60 kvadratmeter, vil du trenge omtrent 24 kubikkmeter.

En stor lastebil fra et flyttefirma har vanligvis en kapasitet på ca. 65-80 kubikkmeter, mens en bil som du kan kjøre med klasse B har en kapasitet på ca. 15-20 kubikkmeter.

Flere tips ved leie av flyttebil

 • Førerkort: Kontroller hvilken type førerkort som kreves for bilen du vil leie.
 • Forsikring: Sørg for at flyttebilen du leier er forsikret.
 • Pris: Prisene varierer sterkt avhengig av om du leier på en hverdag eller i helgen.
 • Enveisleie: Noen selskaper tilbyr enveisleie for lengre distanser.
 • Alternativ: Vurder et flytteslep som et rimeligere alternativ hvis du har tilhengerfeste på bilen.
 • Bestilling: Bestill minst tre uker i forveien, spesielt hvis du flytter ved månedsskifte.

Leie av flyttebil – prisen øker med størrelsen

Flyttebiler fra flyttebyråer er tilpasset for å bære tunge laster, men krever ofte et tungt lastebilkjørekort (C-kort). Prisen bestemmes av hvor stor bil du trenger, antall timer bilen skal brukes, og hvilket firma du velger. En rimelig pris for å leie en flyttebil i 8 timer ligger på mellom 1500-3000 kroner (for B-kort) og 4000-8000 kroner (for C-kort). For å minimere antall leietimer, sørg for at all pakking er ferdig når du starter leien.

Leie flyttebil billig

Å leie en billig flyttebil er ofte å ikke leie en i det hele tatt. Det kan være mye billigere å låne en bil med tilhengerfeste og deretter leie et stort tilhenger. Hvis du fortsatt ønsker å leie en flyttebil, prøv å gjøre det på en hverdag som ikke er i nærheten av månedsskiftet. Vurder også å leie en lett lastebil som du kan kjøre med B-kjørekort, som kan laste mer volum. Dette reduserer kjøredistansen og tiden du trenger bilen. For mindre flyttinger i større byer, sjekk om det finnes utleiefirmaer som tilbyr brukte kjøretøyer, og ideelt sett en varebil. Å leie flyttebil billig krever litt research og planlegging.

Leie flyttebil enveiskjøring

Å leie flyttebil for enveis bruk er et alternativ når du flytter. Det betyr at du bare trenger å kjøre bilen én vei. Vanlige biler med tilhenger, samt varebiler og lette lastebiler, tilbys ofte for enveis leie. Store utleieselskaper tilbyr denne tjenesten, slik at du kan returnere flyttebilen på det nye bostedet. Dette er spesielt praktisk ved lengre flyttelass. De fleste bilutleiefirmaer tilbyr denne tjenesten bare innenfor Norge, og du kan spare omtrent 20 % sammenlignet med å leie en flyttebil som du må returnere.

Leie av tilhenger enveis

Når du skal leie en flyttetilhenger, leies den ofte ut per time eller dag, og den må returneres innen en bestemt tid og på et bestemt sted. Dette er perfekt hvis du flytter til andre siden av byen. Men det kan virke utfordrende hvis du skal flytte til andre siden av landet eller til et fjernt sted. Flere utleiefirmaer tilbyr imidlertid «one way»-leie. Det betyr at du leier bilen/tilhengeren på ett sted og leverer den tilbake på et annet. Effektivt!

Her er noen tips du bør tenke på når du leier en tilhenger:

 1. På bilens registreringsdokument kan du sjekke den maksimale vekten bilen din kan trekke.
 2. For at blinklys og bremselys skal fungere som de skal, er det viktig at du sjekker at kontakten fra tilhengeren er ordentlig tilkoblet.
 3. Når du rygger, vil tilhengeren alltid svinge motsatt vei av bilens bakende, så sørg for å gjøre små og kontrollerte rattbevegelser.
 4. Sørg for å laste tilhengeren med jevnt fordelt vekt. Husk også at den økte vekten forlenger bremselengden, så kjør rolig og forsiktig!
By  Андрій | 02-07-2024 |
Comments (0)