Checklist

Receive all the checklists for your move in your inbox for free

Find out how much your move would cost
04-07-2024 - By Андрій

Kontroller flyttefirmaet med denne sjekklisten på 12 punkter

En sjekkliste for deg som ønsker å forsikre deg om at du velger et godt flyttefirma med alle nødvendige tillatelser og forsikringer.

Oppdag fordelene med et godt flyttefirma! På bildet ser vi to menn som smilende løfter en stor sofa i en stue, omringet av flytteesker
Bildet: bigstock.com

Et godt flyttefirma skal ha:

 • Organisasjonsnummer – Alle bedrifter har et organisasjonsnummer. Ideelt sett finner du dette på firmaets nettside. Ellers kan du søke på firmanavnet på www.brreg.no for å finne bedriftens organisasjonsnummer.
 • Yrkestransportløyve – Et seriøst flyttefirma må ha yrkestransportløyve. Uten et slikt løyve kan de ikke tegne nødvendige forsikringer, og du som kunde kan ende opp med å dekke kostnader for skader som oppstår under flyttingen. Du kan sjekke om flyttefirmaet har yrketransportløyve på Statens vegvesens nettsider.
 • Flere betalingsmuligheter – Unngå firmaer som kun krever kontant betaling. Seriøse flyttefirmaer tilbyr flere betalingsmetoder.
 • Realistiske priser – Et flyttefirma som betaler skatt og arbeidsgiveravgifter kan ikke tilby svært lave priser. Et typisk prisnivå kan være 1000 NOK/time for to arbeidere og en liten lastebil. For tre personer kan prisen ligge rundt 1300 NOK/time. Vær skeptisk til firmaer som tilbyr priser mye lavere enn konkurrentene.
 • Standardkontrakter – I samarbeid med Forbrukertilsynet har flyttebransjen utviklet standardkontrakter som en god flyttefirma bør bruke. Spør etter disse kontraktene hvis de ikke nevnes.
 • Medlemskap i bransjeforeninger – Et godt tegn på at et flyttefirma er pålitelig, er medlemskap i bransjeforeninger som Norges Lastebileier-Forbund eller NHO Transport.
 • Mulighet for skattefradrag – Gode flyttefirmaer tilbyr muligheten for skattefradrag gjennom hjemmefradrag. De bør også kunne administrere dette for deg.
 • Ansvarsforsikring – Slik at du kan få erstatning hvis noe skjer med dine eiendeler under flyttingen.
 • Informasjon på deres nettside – De fleste av de ovennevnte punktene bør være lett tilgjengelige på flyttefirmaets nettside. Er informasjonen sparsom, bør det ringe en varselklokke.
 • ID-merker – Spør om flyttearbeiderne bærer ID-merker under arbeidet. Dette er et tegn på seriøsitet.
 • Omtaler på internett – Søk gjerne på firmanavnet sammen med «omtaler» for å se hva andre kunder har sagt, men vær kritisk til innholdet.
 • God økonomi – Det innebærer en risiko å velge et flyttefirma som står i fare for å gå konkurs. For å være på den sikre siden kan du raskt undersøke firmaets økonomiske stabilitet via Brønnøysundregistrene, eller du kan ta kontakt med den norske skatteetaten for å finne ut om firmaet møter økonomiske utfordringer..

Denne sjekklisten bør hjelpe deg med å velge et pålitelig flyttefirma som oppfyller norske standarder og beskytter dine interesser som kunde.