Venner hjelper til med flyttingen: 7 tips

Mange av oss prøver å holde kostnadene nede i forbindelse med en flytting, og jo strammere budsjett man har, desto viktigere føles det. I denne artikkelen får du tips og triks som gjør at venner og familie vil hjelpe til med flyttingen – uten at det blir mye surmuling og dårlig stemning.

1. Derfor hjelper vennene til med flyttingen

Det er meget sannsynlig at man før eller senere selv kommer til å flytte og da trenger å bære både flyttekasser og møbler. Du har kanskje allerede tenkt at hvis jeg hjelper min venn å flytte, så får jeg hjelp fra ham eller henne når det er min tur. Se din egen hjelpsomhet og slit som en investering i din egen fremtidige flytting. Hjelp til når dine venner og din familie flytter, og du vil få hjelp fra dem når det er din tur.

Dette bildet viser en gruppe unge mennesker som smilende bærer flytteesker, perfekt for artikler om flytting og hvordan venner kan hjelpe til
Bildet: Bigstock.com

2. Du kommer ikke til å få hjelp fra hver eneste en av dine Facebook-venner

Tenk deg om en ekstra gang før du ber en venn om hjelp til å bære flyttekasser og utføre annet tungt arbeid – ville du selv hjelpe denne personen uten å tenke etter? For at du virkelig skal få den hjelpen du trenger, og for å unngå unødvendige konflikter, er det best å bare be virkelig gode venner om hjelp.

3. Planlegg godt på forhånd

Informér vennene dine så tidlig som mulig om flyttedatoen. På denne måten kan du forsikre deg om at de har nok tid til å planlegge flyttedatoen i kalenderen. Helger når folk har fri, er naturligvis den beste tiden for at så mange som mulig skal kunne hjelpe til. Du kan naturligvis ikke forvente at noen tar fri fra jobben for å hjelpe til med en flytting. Informér også vennene dine om hvor langt det er til din nye bolig, om du flytter flere etasjer opp, og om det i så fall finnes en heis i bygningen. Ubehagelige overraskelser på flyttedagen vil sannsynligvis senke humøret hos dine hjelpere.

4. Ikke sløs med hjelpernes tid og krefter

Ikke ta mer av vennenes tid enn nødvendig når du har fått dem til å hjelpe til med flyttingen. Be dem om å komme akkurat når du trenger dem, så de slipper å vente.

Vennene dine forventer antagelig at du trenger dem for å transportere tingene dine fra punkt A til B. For å organisere flyttingen så smidig som mulig, er det lurt å merke alle eskene på en smart måte før flyttingen. Her er et par tips for hvordan du kan pakke flytteeskene effektivt og raskt.

Tenk på å pakke eskene slik at de ikke går i stykker under transporten – ikke fyll dem for tunge, og ikke med ting som ikke passer. Det kan være en god idé å leie plastkasser til flytting. De er stabile og du slipper å oppbevare unødvendige pappesker etter flyttingen. Bestill plastkassene til den gamle adressen, og la hente-tjenesten ta dem med fra den nye adressen.

Sørg for at det er en parkeringsplass for flyttebilen nær huset, så dine hjelpere ikke trenger å bære eskene altfor langt. La vennene dine vite dette før flyttingen. Når de ser at du har organisert alt for at det skal være så lett som mulig for dem, er det sannsynlig at de synes det er enklere og morsommere å hjelpe til. Sørg for å ha bærehjelpemidler som en tralle tilgjengelig.

Dette appetittvekkende bildet viser en deilig pizza ved siden av kald øl, ideelt for artikler om flyttepauser eller hvordan man feirer etter en vellykket flytting
Bildet: Pixabay.com

5. Sørg for at det finnes mat og drikke

Det bør være rikelig med mat, drikke og snacks tilgjengelig for dine hjelpere på flyttedagen. Det er et must. Sørg for å ha nok vann, spesielt hvis det er en varm dag. Det kan også være lurt å ha noe øl klart ved dagens slutt. Pizza er dessuten nesten en tradisjon når man flytter, og det er enkelt å bestille. Hvis du heller vil lage mat selv, er en enkel gryterett, for eksempel chili con carne, en god idé. Ha mat, drikke og snacks klare og lett tilgjengelige gjennom dagen slik at dine hjelpere holder humøret oppe.

6. Musikk gjør arbeidet morsommere

Forbered en spilleliste for flyttedagen og forsøk å inkludere musikk som passer for alle i flytteteamet.

7. Vis at du setter pris på hjelpen

Et veldig enkelt tips, men et av de aller viktigste: Takk vennene dine for hjelpen! De setter av sin dyrebare tid til å hjelpe deg, og det er ikke alltid selvsagt at folk gjør det.

Ekstra tips: En liten gave som takk er alltid verdsatt. Når man flytter, pleier man ofte å sortere ut ting man ikke tenker å ta med til det nye hjemmet. Kanskje er det noe i din «dette skal bort»-eske som noen av hjelperne ønsker seg? Du kan også gi dem en hjemmebakt kake som takk, eller hvorfor ikke et verktøy? Det viktige er å vise at du er takknemlig, for snart kan det hende du trenger deres hjelp igjen.

By  Андрій | 20-06-2024 |
Comments (0)