Smart og enkel pakke for flytting – 25 enkle tips

Å pakke alle dine ting og småting er et sentralt element når du forbereder deg til å flytte. Det finnes flere måter å pakke esker på. Vi hjelper deg med gode triks for smidig og sikker pakking – og smart utpakking. Dette gjør også hele flytteprosessen raskere. I tillegg kan du spare mye emballasjemateriale og dermed penger med disse triksene.

Bildet viser pakking av klær i søppelsekker: Lær hvordan du enkelt kan pakke klær i søppelsekker for å spare plass og unngå rynker under flytting.

1. Dekk klær på hengere med søppelsekker istedenfor å pakke i esker

Hvorfor ta klærne av hengerne, brette dem og pakke i store esker, når det finnes en mye enklere måte? Dekk alle hengende klær raskt med søppelsekker. Nå kan klærne dine direkte henges inn i garderobeskapet i ditt nye hjem, uten bretter og krøller.

Bildet viser innpakking av tallerkener med håndklær: Lær hvordan du kan pakke tallerkener med håndklær for ekstra beskyttelse under flytting. En økonomisk og effektiv måte å benytte håndklær for å sikre skjøre gjenstander.

2. Pakk porselen med håndklær

Porselen må pakkes. Det samme gjelder håndklærne. Så hvorfor ikke kombinere og bruke håndklær som beskyttende omslag for porselenet? På denne måten sparer du ikke bare innpakningspapir og bobleplast, men også plass i eskene og ikke minst tid.

Bonustips: Plasser tallerkener vertikalt i eskene, noe som minsker risikoen for at de knuser.

Bildet viser beskyttelse av glass med sokker: En innovativ metode for å pakke og beskytte glass med sokker. Sikrer at glassvarer forblir hele og uskadet gjennom hele flytteprosessen.

3. Pakk glass i sokker

Pakk glassene dine i rene sokker som også skal pakkes. Du kan bruke samme prinsipp for briller, vaser og andre skjøre små gjenstander. For ekstra beskyttelse anbefaler vi at du bruker aviser, håndklær eller klær som bunnlag og mellomlag. På denne måten pakker du forsiktig uten å bruke tid på å pakke inn hvert enkelt objekt i papir. OBS: Husk å merke esken som skjør.

Bildet viser beskyttelse av flasker med plastfolie: Slik beskytter du flasker med plastfolie for å unngå lekkasjer under flytting. En praktisk løsning for sikker transport av væsker.

4. Pakk badrumsflasker godt forseglet med plastfolie

Har du noen gang opplevd lekkende håndkrem eller sjampo i vesken? Det er noe du vil unngå under flyttekaoset. Heldigvis finnes det et enkelt triks for å ekstra sikkert pakke flasker. Åpne flaskene, dekk dem med plastfolie og skru på lokket igjen.

Bildet viser smart organisering av smykker: Oppdag hvordan du kan organisere smykkene dine smart for flytting. Bruk kreative løsninger for å holde smykker organisert og beskyttet under transport.

5. Pakk smykker uten floker

Har du mange øredobber, halskjeder, ringer og armbånd? Få dem omsorgsfullt pakket uten floker. For verdifulle smykker kan du bruke en smykkepose. Men det finnes også noen spesielle triks når det gjelder å pakke ned smykker.

Visste du for eksempel at du kan unngå knuter på kjeder ved å træ dem gjennom sugerør? For lengre halskjeder kan du også bruke tomme papirruller.

Ved å legge smykkene dine i små plastlommer, holder du dem adskilt og beskyttet.

En annen metode som passer spesielt godt for ringer og øredobber, er å bruke pilleesker.

Plastfolie er også utmerket for innpakning av smykker. Legg et stykke folie på bordet og plasser deretter smykkene på den ene halvdelen, for eksempel et sett med øredobber, armbånd og halskjede. Dekk dem deretter med den andre halvdelen av folien og lukk til.

Et annet godt triks for at øredobber ikke skal komme fra hverandre: Fest dem gjennom knapper. Alltid et par øredobber i en knapp. Du kan også sette øredobber gjennom en tynn skumpute og deretter feste dem på baksiden med tape.

Silkepapir er en klassisk måte å pakke smykker separat og beskyttet. Rull bare smykkene i papiret og sett på en teipbit. Til slutt plasserer du de innpakkede smykkene i smykkeskrinet ditt, og pakker i flytteesken.

Bildet viser bøker pakket i en koffert: Effektiv pakking av bøker i kofferter med hjul gjør flyttingen enklere og sparer ryggen din. En smart måte å håndtere tunge bøker på flyttedagen.

6. Pakke bøker i en koffert

Bøker er ofte det tyngste du trenger å pakke. Det lettes mye når du flytter, hvis du kan rulle boklasten i stedet for å bære den. Bruk koffertene dine med hjul for bøkene og spar ryggen din og flyttehjelpens rygger.

Bildet viser et skap pakket med plastfolie: Lær hvordan du beskytter møbler med plastfolie for en sikker flytting. Perfekt for å bevare tilstanden på skap og kommoder under transport.

7. Pakk inn skap og kommode i beskyttelsesfolie

Å slå inn en kommode, skap eller skjenk i beskyttelsesfolie har to fordeler. For det første forblir dørene og skuffene lukket under transport. Innholdet i skuffene kan du dermed la ligge, så lenge det ikke er skjørt. For det andre beskytter du møblene fra å bli riper, noe som ellers er lett skjedd.

Bildet viser oppbevaring av skruer og muttere sammen: En praktisk løsning for å holde styr på smådeler som skruer og muttere når du demonterer møbler under flyttingen.

8. Sorter & merk skruer

Unngå frustrasjonen av ikke å finne de riktige skruene for å montere møblene som har blitt skrudd fra hverandre ved flyttingen. Plasser skruene for hvert møbel i små poser og merk dem. Hvis du i tillegg fester dem med tape på møblene, har du dem umiddelbart tilgjengelige. Du sparer humøret og kan konsentrere deg om å komme i orden i ditt nye hjem.

Bildet viser fotografering av kabler på elektriske apparater før pakking: Et smart tips for å huske hvordan kabler var tilkoblet, noe som gjør oppsettet enklere i det nye hjemmet.

9. Fotografer kabler på elektriske apparater før pakking

Når alt skal pakkes ut, kan det være en utfordring å koble til den elektriske utstyret. Hvor satt nå den røde kabelen? Og hva i all verden hører denne kabelen sammen med? For å unngå slike vanskeligheter: ta et bilde av baksiden av utstyret med telefonen din før du kobler fra kablene. Det er også lurt å pakke kablene ved siden av tilhørende enhet, for å unngå en langvarig søk etter riktig kabel.

Bildet viser bruk av fargekoder på dine flytteesker: Effektiviser flytteprosessen ved å bruke fargekoder på esker for å enkelt identifisere hvilket rom de hører til i.

10. Merk esker med farget tape

Når flyttelasset går, hjelper det hjelperne hvis eskene er merket. Da kan de umiddelbart bære dem til riktig rom i den nye boligen. Det er enda mer hjelpsomt om eskene kan sorteres etter farge. Kjøp fargerik tape og velg en farge for hvert rom i det nye huset. Fest deretter riktig tape på de respektive eskene og merk dem. I den nye leiligheten kan du feste en bit av samme tape på døren til hvert rom. På denne måten ser dine hjelpsomme venner med en gang hvilket rom de skal sette eskene i.

Bildet viser en "første dagen"-flytteeske: Organiser en eske med essensielle gjenstander du trenger den første dagen i det nye hjemmet, inkludert verktøy, snacks, og toalettsaker.

11. Pakk prioritetesken

Etter flyttingen vil det ta tid å pakke ut alle eskene og montere møblene. Derfor er det viktig å tenke på hva du og andre familiemedlemmer trenger de første dagene etter flyttingen. Pakk en spesiell eske med disse tingene. Tenk på toalettsaker, pysjamas, det som trengs til middag og frokost, klær for den andre dagen, toalettpapir, håndklær, viktige dokumenter og medisiner. Og ikke å glemme: En korketrekker. Siden flasken med vin eller bobler som du har anskaffet for å skåle etter det tunge arbeidet trenger å åpnes. Prioritetesken blir den siste kartongen du løfter ut for transport til ditt nye hjem; helst i det kjøretøyet du selv reiser i så den ikke kommer bort.

Bildet viser å ta med alt du har: Oppmuntrende illustrasjon om å ikke glemme noe bak når du flytter, selv om det kan være fristende å la noen ting gå.

12. Rydd opp før du flytter

Å flytte er den perfekte anledningen til å kvitte seg med alle tingene du ikke har brukt på lenge og sannsynligvis ikke vil savne i fremtiden. Se vår sjekkliste for å rydde opp før flyttingen.

Flere tips for flyttepakking

Pakke bilder

Bilder kan være litt vanskelig å pakke for flytting. Du må beskytte lerretet og rammen. Det finnes spesialdesignede flytteesker for dette, men det kan også løses uten. Sett litt wellpapp på hjørnene som ekstra beskyttelse, deretter 1-2 lag med wellpapp rundt bildet, og til slutt beskytter du med bobleplast. Teip godt og husk å bruke en «snill» teip når du teiper mot rammen.

Pakke speil

Pakk speil som du ville pakket bildene over, men bruk en stivere wellpapp om mulig. Hvis du har en teip som ikke skader speilet, kan du teipe et kryss på for- og baksiden direkte på speilflaten. Dette gir ytterligere litt beskyttelse. Speil bør pakkes stående og tett med andre ting slik at de ikke kan bevege seg rundt. Legg gjerne håndklær og tepper rundt slik at det blir stabilt.

Pakke kniver

Du kan pakke kniver ved å rulle dem inn i wellpapp eller en avis. For sikkerhets skyld kan du først legge på bobleplast. Når du har rullet inn knivene, brett opp og lukk kantene på rullen med godt med teip. Pass på at ingen kniver har mulighet til å ligge og skrape mot hverandre.

Pakke sko og støvler

Når du skal pakke sko, varierer det litt med hvor skjøre de er. Myke sko kan du legge i flytteesker som de er. Finere sko bør du helst pakke i separate skoesker slik at de er godt beskyttet. Du kan fylle skoene med sammenrullet papir for å holde formen.

Vi håper disse smarte pakketipsene er nyttige for deg. Ytterligere støtte finner du i vår sjekkliste for flyttepakking.

Har du spørsmål om hvordan du skal pakke, kan du alltid kontakte oss!

8 flyttetips fra våre lesere

  1. Benytt anledningen til å rydde opp i ting du ikke bruker, de samler bare støv. Selg dem i stedet og få inn noen kroner som du kan bruke på for eksempel innredning i din nye bolig. (Bruk gjerne vår sjekkliste for å rydde før flytting)
  2. Vær organisert, skriv lister og søk etter lister andre har skrevet! Dette er en praktisk måte å sikre at du har gjort alt som trengs, slik at fremtidige uønskede overraskelser kan unngås. Og ikke glem å merke flytteeskene. Det er ikke så gøy å måtte åpne hver eneste en for å finne det du leter etter.
  3. Hvis du planlegger renoveringer ved flytting, grip sjansen til å grovrenovere ditt nye hjem om nødvendig, som å male og pusse gulv, før du begynner å flytte inn tingene dine. Det forenkler for fremtiden!
  4. Start i god tid og hold ut med at det føles litt pakket en stund, for når du først flytter, blir alt så mye lettere. Rens også ut alt du føler at du ikke bruker og gi det til second hand – gjør en god gjerning!
  5. Planlegg moderat, ikke for mye og ikke for lite, og unngå stress. I stedet for å konsentrere deg om hvor slitsomt det blir å pakke og bære flytteesker – tenk på hvor gøy det blir med et nytt hjem, og hvilke innredningsmuligheter det gir!
  6. Få hjelp fra familie og venner under flyttingen, og gjør det til en hyggelig dag, bestill litt pizza eller be alle om å ta med litt mat.
  7. Se om du kan få tak i esker fra Vinmonopolet med inndelte rom for flasker. Disse er perfekte for å pakke glass ved flytting. Da slipper man å pakke ett og ett.
  8. Ikke leie en for liten flyttebil på flyttedagen! Du har alltid mer ting enn du tror, og med en for liten bil må du kjøre flere turer, noe som gjør at flyttedagen blir lang og du holder på flyttehjelpen lenger enn nødvendig. Dessuten begynner utleiefirmaene å ta noen kroner betalt for hver kilometer du kjører utover det begrensede antallet som er inkludert i den opprinnelige prisen. Ved å leie en større bil gjør du flyttedagen mer tidseffektiv, noe som ofte både blir billigere økonomisk (selv om bilen er litt dyrere i leie), men du trenger heller ikke å holde flyttehjelpen opptatt hele dagen.

Fortsett gjerne å dele deres flyttetips, flyttehistorier, flytteanekdoter og annet gøy – det setter vi pris på! Vi ønsker å lære mer om smart pakking og flytting.

By  Андрій | 06-06-2024 |
Comments (0)