Rengjør ovn og komfyr

Her tar vi for oss hvordan man best rengjør ovn og komfyr. Dette er nyttig både for de som er midt i flyttevasken og for de som gjør en storrengjøring.

Å rengjøre ovn og komfyr er ikke noe man gjør veldig ofte, og det kan derfor virke litt utfordrende å vite hvordan man skal gå frem. Men fortvil ikke, det er faktisk ganske enkelt. Det finnes noen fantastiske tips som gjør rengjøringen av ovn og komfyr enkel.

En kvinne rengjør ovnen sin med entusiasme og effektivitet. Hun bruker en sprayflaske og en svamp for å oppnå skinnende resultater på kjøkkenet

Rengjøre ovn

La oss starte med hvordan du kan rengjøre din ovn. Bland oppvaskmiddel og vann. En dash med universalt rengjøringsmiddel fungerer også, men den mest klassiske og velprøvde metoden er å bruke oppvaskmiddel. Spray deretter blandingen inni ovnen ved hjelp av en sprayflaske. Sett ovnen på lav varme, litt under 100 grader, i omtrent et kvarter. Det er greit å la rister og eventuelt skitne plater være inne i ovnen, spray dem også. Etter et kvarter er du nesten ferdig med rengjøringen av ovnen. Nå trenger du bare å tørke av innsiden med en klut eller kjøkkenpapir.

Rengjøre komfyr

Når det gjelder å rengjøre komfyren, er det klassisk å ta fram stålull og skrubbe så hardt man kan. Selv om dette fjerner smuss, er det ikke en god metode for å rengjøre komfyren fordi det kan skade emaljen. Bruk heller sterkere rengjøringsmidler som for eksempel et kraftig kjøkkenrengjøringsmiddel. La middelet virke en stund før du tørker av. Dette vil vanligvis fjerne selv den mest inngrodde smussen.

Med disse tipsene vil ingen klage på din flyttevask, og du som har gjort en storrengjøring kan igjen nyte en skinnende ren ovn og komfyr. Vi har også skrevet en artikkel om hvordan man rengjør kjøleskapet, som du finner mer informasjon om her.

Her er flere tips om flyttevask

By  Андрій | 08-07-2024 |
Comments (0)