Hvordan flytte vaskemaskin?

Når du skal flytte vaskemaskin, er det essensielt å koble fra både strøm og vann først. For å unngå skader under transport, bruk transportsikringer eller stabiliser trommelen med håndklær. Emballer maskinen godt med bobleplast og bruk hjørnebeskyttere for ekstra sikring. Pass på å måle døråpninger for å sikre at vaskemaskinen kan transporteres gjennom dem, og husk at maskinen alltid bør stå oppreist under transport. En typisk vaskemaskin veier mellom 65 og 80 kg, så det er anbefalt å være to personer til å bære. Bruk hjelpemidler som trillebår eller et bæresystem med skulderstropper for lettere løfting. Hvis vaskemaskinen føles for tung, kan det være nødvendig å fjerne interne vekter, men vær oppmerksom på at dette kan påvirke garantien.

Forberedelser før flytting av vaskemaskin:

Vaskemaskinen er koblet til både strøm og vann. Koble fra disse tilkoblingene kvelden før flytting slik at vannet rekker å renne ut og du unngår overraskelser. Start med strømmen; hvis du er heldig er det en vanlig plugg og du kan bare trekke den ut. Hvis det er en eldre type tilkobling, kalt fast tilkobling, må du kjenne til hva du gjør før du prøver å åpne den. Begynn med å slå av hovedstrømbryteren, skru deretter opp kåpen og bruk en skrutrekker med plasthåndtak for å unngå kortslutning. Koble fra ledningene og skru kåpen på igjen før du slår på strømmen.

Sikre elektriske tilkoblinger før du flytter vaskemaskin. Dette bildet viser en typisk tilkoblingsboks som brukes for strømtilførsel i norske hjem

Sjekk hvor vannet kan stenges av, som regel finnes det en kuleventil i nærheten. Steng av vannet der. Hvis det ikke finnes en slik ventil, må du kjøpe en ventil eller en stopper for å hindre vannlekkasje inntil du har en ny maskin klar.

Kontroller slangekoblinger for å unngå lekkasjer når du skal flytte vaskemaskin. Denne typen kobling er essensiell for sikker vannforsyning

Skru av slangen med en fastnøkkel, men det går ofte også bra med en skiftenøkkel. La vannet renne ut en stund før du flytter maskinen. Det er også vanlig med en rensluke på maskiner.

Sikker oppbevaring av støpsler er viktig når du skal flytte vaskemaskin. Bildet viser en lukket pluggsokkel, vanlig i norske husholdninger

Åpne denne og la vannet renne ut derfra også. Rist maskinen forsiktig i alle retninger rett før flytting for å forsikre deg om at alt vann er ute. Skru igjen rensluken og tet slangen med litt plasttape for å unngå vannlekkasje under transport.

Flytte vaskemaskin uten transportsikringer

Alle vaskemaskiner leveres med transportsikringer, som ofte er skruer som låser trommelen under transport for å unngå skader. Hvis disse ikke er tilgjengelige, kan du bestille nye, selv om mange glemmer dette til det er for sent. Uten transportsikringer kan du bruke håndklær eller lignende til forsiktig å stabilisere trommelen ved å klemme dem mellom trommelen og maskinens kant. Det er viktig at trommelen ikke kan bevege seg.

Bruk bobleplast for å beskytte vaskemaskinen under flytting. Denne typen emballasje gir effektiv beskyttelse mot støt og riper.

Beskytt maskinen ved å pakke den inn i bobleplast, og bruk spesielle hjørnebeskyttere for ekstra sikring. Pass spesielt på å beskytte den skarpe kanten på undersiden for å unngå skader når du løfter maskinen.

Flytting av vaskemaskin: Prosessen

Vaskemaskinen er stor og tung, og det kan være utfordrende å manøvrere den gjennom dører, opp trapper og inn i en heis. Det er lurt å måle døråpninger, spesielt til gamle bad som ofte er smalere enn det moderne vaskemaskiner krever for å passe inn.

Mål nøye når du skal flytte vaskemaskin for å sikre at den passer gjennom døråpninger og korridorer. Et målebånd er et uunnværlig verktøy i denne prosessen.

Vaskemaskinen bør alltid transporteres i oppreist stilling for å minimere risiko for skade på trommelen. Hvis den ikke passer i bilen, kan det være en god idé å leie en henger eller en liten varebil for noen timer. Sørg for å sikre vaskemaskinen godt under transport. Hvis du vurderer å bruke et flyttebyrå, sørg for å lese relevante artikler om emnet.

Hvordan flytte vaskemaskin uten å skade seg selv?

En vaskemaskin veier typisk mellom 65 og 80 kg, så det krever to personer for å løfte den. Løft med rett rygg og bruk bena for å unngå ryggskader.

Kontroller ventilasjonsristene på vaskemaskinen for å forhindre overoppheting. Dette bildet viser en typisk metallrist brukt i apparater

Det finnes flere hjelpemidler for bæring. En tralle eller en sekketralle forenkler flyttingen betydelig. Hvis du ikke har tilgang til heis men må bruke trapper, kan det være svært nyttig å skaffe en tralle med «trapphjul» som gjør det lettere å manøvrere opp og ned trappene. Det finnes også bæresystemer med skulderstropper som kan avlaste vekten. Disse kan bestilles fra nettsteder som Amazon og leveres vanligvis innen en uke.

Hvis vaskemaskinen føles for tung, finnes det et siste tips. Dersom du har garanti på maskinen, bør du ikke fjerne interne tyngder da dette kan oppheve garantien. Mange vaskemaskiner har interne tyngder, ofte laget av betong eller annet materiale, som kan fjernes ved å skru av baksiden eller toppen av maskinen. Dette gjør det enklere å bære tyngdene separat.

Vi håper disse tipsene gjør din flytting av vaskemaskin enklere. Ta gjerne kontakt hvis du har flere ideer eller trenger mer informasjon.

By  Андрій | 18-06-2024 |
Comments (0)