Hvor mange personer trenger du som flyttehjelp?

Antallet personer du trenger som flyttehjelp spiller en stor rolle for hvordan flyttedagen utvikler seg. Uten nok hjelp kan det raskt bli et problem og føre til at dere bruker for mye tid på å bære esker. Du må ha nok hjelpere til å bære både møbler og eiendeler, men samtidig er det viktig at ingen står uten oppgaver og bare ser på.

Spørsmålet er – hvor mange hjelpere trengs det egentlig?

Vi har satt sammen noen retningslinjer for deg slik at du kan få en ide om hvor mange personer du bør spørre om flyttehjelp. Jo bedre flyttingen er planlagt, desto mindre stressende blir det vanligvis på selve flyttedagen. Hvis du booker et flyttebyrå for arbeidet, vil firmaet beregne hvor mange personer de trenger. Men her handler det om profesjonelle som vet nøyaktig hva som skal gjøres. Med dine venner og «amatørflyttefolk» på flyttedagen, vil du antagelig trenge flere personer enn det flyttefirmaet gjør.

Dette bildet viser en gruppe unge mennesker som smilende bærer flytteesker, perfekt for artikler om flytting og hvordan venner kan hjelpe til
Bildet: Bigstock.com

Faktorer som påvirker hvor mange som trengs på flyttedagen

Det er noen faktorer som direkte påvirker hvor mange personer du trenger til å hjelpe deg med flyttingen. Her er noen punkter du bør tenke over når du skal bestemme deg. Generelt bør 2-5 ekstra personer være nok til å flytte et normalt hushold:

God planlegging eller improvisasjon?

Hvis du har planlagt flyttedagen godt, blir det enklere å utnytte hjelpernes styrker. Hvis du derimot improviserer på flyttedagen, kan det bli vanskeligere å fordele hjelpen på en god måte. Handler det kun om hjelp til å transportere flytteesker, går det oftest bra med to hjelpere. Men hvis du trenger hjelp med andre oppgaver, som for eksempel å demontere og montere møbler, kan det være lurt å be flere venner om hjelp. Tenk over hvilke arbeidsoppgaver som kan utføres samtidig, og vurder også hvilke hjelpere du virkelig trenger og om du kan sette alle i arbeid. God planlegging gir et godt overblikk.

Hva er tidsrammen din?

Hvor mye tid du har til rådighet for flyttingen spiller også en stor rolle i å avgjøre hvor mange personer du trenger. Hvis det er knapt med tid når du skal flytte, er det en god ide å ha så mange hjelpende hender som mulig. Det er imidlertid verdt å merke seg at det er viktig å ha god tid på flyttedagen, ettersom det alltid kan oppstå uforutsette hendelser underveis.

Stor eller liten flyttebil?

Hvis du har en stor flyttebil som bare trenger å lastes én gang, trenger du færre personer til hjelp. Hvis du derimot må gjøre flere turer med mindre kjøretøy, kan det lønne seg å ha flere hjelpende hender tilgjengelig. Da kan du dele opp venner og familie i to team som fokuserer på hvert sitt kjøretøy og kjører i pendeltrafikk mellom din gamle og din nye bolig. På denne måten kan du spare mye tid under flyttingen. Du sparer også både tid og arbeid hvis du sørger for å ha parkering tilgjengelig både ved den nye og den gamle boligen. Hvis det er parkeringsforbud der du bor, kan du noen ganger søke om dispensasjon for dette, for eksempel under en flytting.

Hvor stor er boligen og hvor mange bor i husstanden?

Dette punktet er ganske opplagt: flere eiendeler betyr også mer arbeid på flyttedagen. Bor du i en liten studentleilighet med inkluderte møbler og flytter alene til en lignende bolig, har du sannsynligvis ikke så mye å flytte. I slike tilfeller kan det til og med være nok med én ekstra person som hjelper til med flyttingen. Men hvis du bor sammen med noen, har barn og skal flytte fra en stor bolig til en annen stor bolig, da kan du trenge flere personer som kan hjelpe til med flyttingen.

Møblert eller umøblert bolig?

Antall personer du trenger for å hjelpe til med flyttingen avhenger mye av hvor mange og hvor store eiendeler du trenger å flytte. Hvis du har møbler som må demonteres og settes sammen igjen i den nye boligen, trenger du definitivt flere flyttehjelpere. Hvis det bare er flytteesker som skal transporteres og du flytter fra en møblert bolig til en annen lignende, trenger du sannsynligvis ikke fem personer til det.

Har du mange tunge og store eiendeler?

Hvis du for eksempel har en vaskemaskin, et kjøleskap eller et piano som skal transporteres, bør du sørge for å ha minst tre sterke personer som flyttehjelp. Når det gjelder et piano, kan det definitivt være en god idé å leie et flyttefirma for oppdraget – pianoer er tyngre enn man tror.

Planlegg flyttingen din nøye og skriv ned de ulike oppgavene du ønsker at dine hjelpere skal utføre i løpet av dagen. Når du har alle arbeidsoppgavene nedskrevet og tenker på faktorene vi har listet ovenfor, vil du lettere kunne avgjøre hvor mange personer du trenger å spørre om hjelp til flyttingen.

Et lite ekstra tips:

Generelt er det bedre å ha for mange personer som hjelper til med flyttingen enn for få. Når du har bestemt hvem du vil spørre om hjelp, er det bare å kontakte venner og familie og spørre om de vil hjelpe deg med å flytte.

By  Андрій | 22-06-2024 |
Comments (0)