Flyttemat – god mat å servere når du flytter

Pizza har definitivt erstattet de tradisjonelle flyttegrøtene som det foretrukne valget av flyttemat. I denne guiden gir vi deg fem tips til retter som fungerer utmerket som flyttemat. Disse rettene kan enten forberedes på forhånd eller lages raskt og enkelt på stedet.

Dette bildet viser en gruppe som deler pizza, et perfekt og enkelt måltid under flytting
Bildet: Freepik.com

Kyllingspyd

Et deilig kyllingspyd kan enten tilberedes på forhånd og spises kaldt blant flyttekassene, eller varmes opp noen minutter i ovnen. Server med en god kald saus og litt salat for et smakfullt og sunt måltid. Ønsker du å lage kyllingspydene selv, finnes det gode oppskrifter på nettet. Alternativt finnes det utmerkede frosne Yakitori-spyd under merkenavnet Sky food, som er tilgjengelige i de fleste matbutikker.

Pai

Pai fungerer alltid i denne type situasjoner. Den kan tilberedes en eller to dager i forveien. Hvis du virkelig ikke har tilgang til noe av kjøkkenutstyret ditt under flyttingen, kan du til og med skjære opp paien på forhånd og spise den kald. Har du litt mer utstyr tilgjengelig, er en pai alltid best varm, servert med en frisk salat ved siden av.

Her er to tips til paier som passer utmerket som flyttemat: En laksepai som er god kald, og en enkel, men veldig god, blåmuggostpai.

Tynne brød

Kanskje min personlige favoritt. Du kan lage dem i utallige varianter og smaker. Det er bare fantasien som setter grenser. Har du en god smakskombinasjon i tankene, ikke nøl med å kombinere ingrediensene i en tynn brød. Det blir sjelden feil. I tillegg krever tynne brød verken bestikk, tallerkener eller matlagingsutstyr. Lag dem før flyttingen og nyt dem stående blant flyttekassene. Og for de som sier det ikke er mettende nok – bare legg til flere, bedre ingredienser.

Mitt beste tips er å bruke ytrefilet av okse og pepperrotkrem. En smaksopplevelse.

Gryterett

Krever at du har tilgang til komfyr og tallerkener, men er ellers veldig enkelt. Forbered en gryterett en eller noen dager i forveien. Mange gryter blir bare bedre om de får stå og trekke noen dager. Varm deretter opp på komfyren og server. De fleste gryter trenger ikke noe tilbehør, men et brød å dyppe i en kraftig saus skader aldri. Det finnes mange gode gryteoppskrifter med alle slags ingredienser på nettet. Her er en personlig favoritt: En gulasj laget på flatbiff eller høyrygg.

Pannekaker

Litt barnslig, ja, men veldig godt. Pannekaker kan spises på tradisjonelt vis med syltetøy, sukker eller annet søtt pålegg. Hvis du ønsker et mer mettende måltid, kan du legge på det du har hjemme, som ost og skinke. Soppstuing og ulike typer rører passer også godt til. Prøv for eksempel en kylling- eller rekerøre.

Bildet illustrerer et middagsselskap hvor gjestene nyter et variert måltid og skåler i glede
Bildet: Freepik.com

Hva er god flyttemat?

Flytting er ofte fysisk krevende, og det er en grunn til at man tidligere ofte spiste energirike måltider som flyttegrøt. Tenk på om du har mulighet til å varme maten under flyttingen, ellers er gode kalde retter å foretrekke. Det er også ofte slik at ikke alle kan spise samtidig, så det er praktisk med mat som kan spises kald.

Flyttepizza, flytteburgere eller annen take-away fungerer godt hvis du vil unngå å lage mat selv. Tenk på om maten kan spises uten bestikk. En pizza, hamburger eller pai kan spises med hendene, så lenge du har en kniv for å skjære opp pizzaen.

Mindre tid enn du tror til flyttematen

Å flytte skal være en hyggelig opplevelse. God flyttemat kan forhåpentligvis sette venner og familie i godt humør etter all bæringen. Husk at flytting ofte tar mer tid og krefter enn du regner med, så planlegg for enkel flyttemat! Vi forstår at det er mye å holde styr på under flyttingen. Derfor har vi utarbeidet en sjekkliste før flytting for å gjøre prosessen så smidig som mulig. Med denne sjekklisten og god flyttemat håper vi at prosessen blir lettere. Lykke til!

God flytting!

By  Андрій | 22-06-2024 |
Comments (0)