Tomtegrenser i apper – Ikke alltid nøyaktige

Tomtegrenser vist i digitale kart, som for eksempel i apper, kan være unøyaktige og avvike flere meter fra de faktiske grensene. Ikke stol utelukkende på disse når du flytter til en ny bolig. For å få nøyaktige tomtegrenser, kontakt Statens kartverk.

Bilde illustrerer hvordan moderne teknologi kan hjelpe til med å finne nøyaktig eiendomsinformasjon, noe som er essensielt ved kjøp av ny bolig eller verifisering av grenser.

Det å kunne se tomtegrenser på et kart er ikke noe nytt. Men siden papirkart blir stadig sjeldnere og sannsynligvis snart vil være erstattet av digitale kart, er det ikke like vanlig å håndtere kart over tomtegrenser lengre. Mot slutten av 2014 implementerte hitta.se tomtegrenser i sin app, noe som ble godt mottatt av mange.

Risikoen Ved Å Stole på Digitale Kart

Men det er viktig å være forsiktig med digitale kart. Spesielt visse funksjoner tilgjengelig på mobiltelefonen kan være misvisende. Problemstillingen er at tomtegrensene i appen ikke alltid er helt nøyaktige. De kan være inkonsistente med de faktiske tomtegrensene. Ifølge et svar på et leserinnlegg i avisen «Vi i villa» kan det være stor forskjell mellom tomtegrensene appene viser og de reelle grensene.

Å stole på tomtegrenser fra kartet på telefonen din anbefales derfor ikke. Dette kan føre til unødvendige konflikter med naboer og til og med rettslige prosesser hvis man bruker det man tror er sin egen tomt til noe man ikke har rett til. Dette er spesielt viktig når man skal flytte til en ny bolig. Da vil man virkelig vite hva man kjøper, og hver meter kan være avgjørende. Dessverre viser eiendomsmeglere sjelden eksakte grenser, og fokuserer mer på selve bygningene. Men vær nøye når du skal flytte til hus. Sjekk nøyaktig hvor tomten du kjøper starter og slutter.

For å undersøke nøyaktige grenser, kontakt Statens kartverk, hvor du kan sjekke dine faktiske tomtegrenser.

By  Андрій | 24-06-2024 |
Comments (0)