Flyttekasser – gjenvinning og gjenbruk, du aner ikke hva du kan gjøre!

Gjenbruk flyttekasser ved å låne dem ut, oppbevare ting i dem, eller bruk dem i kreative prosjekter som t-skjortebretter, veggdekorasjoner, gryteunderlag og kurver. Et nederlandsk reklamebyrå bygde til og med et kontor av bølgepapp. Gjenvinning er bra, men gjenbruk gir kassene nytt liv og sparer ressurser.

Flyttekasser kan gjenvinnes, men det er bedre å gjenbruke dem

Flyttekasser bør resirkuleres i beholderen for papiremballasje, men det er enda bedre å gjenbruke kassene. Nedenfor har vi beskrevet noen eksempler på denne «bedre» gjenvinningen.

Hva skal man gjøre med alle flyttekassene?

Dette er sannsynligvis et av de vanligste spørsmålene folk stiller seg etter at flyttingen er gjennomført og klær og husgeråd er på plass i det nye hjemmet (hvis du ikke har flyttet ennå, sjekk ut vår sjekkliste før flytting for å ikke gå glipp av noe viktig). Ofte ender flyttekassene opp på loftet. Noen av dem fungerer som oppbevaringsbokser for julepynt og annet, men de fleste står sammenfoldet i et hjørne. Helt unødvendig, mener vi på Moveria. Gamle flyttekasser bør brukes. Enten kan man låne dem ut til venner som skal flytte, eller så kan man pusle med dem. Her kommer noen fine tips på hva du kan gjøre med dine flyttekasser om du er tilbøyelig til det kreative.

T-skjortebretter

Lag en utrolig kul og praktisk t-skjortebretter. Med denne blir det raskt og enkelt å brette t-skjorter, og resultatet blir alltid perfekt. Er dere mange i familien, er dette «verktøyet» perfekt. Du trenger kartong eller bølgepapp på størrelse 70*60 cm. Klipp ut en del av en flyttekasse og følg instruksjonene her.

Prydnadshåndverk

Dette avsnittet kunne blitt veldig langt. Jeg velger å liste opp noen stilige og enkle ting selv de minst hendige kan lage. Men husk, når det kommer til håndverk generelt, er det bare fantasien som setter grenser. Man kan lage stilige dyr i kartong som deretter kan festes på veggen, se for eksempel disse. Man kan også lage gryteunderlag og kurver av bølgepapp. For gryteunderlag holder det å klippe ut en passende stor bit, men det ser ikke så pent ut. For penere gryteunderlag og ideer til hvordan man også kan lage kurver, sjekk ut denne siden. Bølgepapp og kartong er generelt sett veldig gode materialer for håndverk og undervurderte materialer.

Bildet: handverkarna.se

Kontor i flyttekasse

Ikke alle nøyer seg med kurver og dyr når de skal pusle. Noen ønsker å ta det et steg videre. En nederlandsk reklamebyrå har bygget et helt kontor i bølgepapp. Om det er gamle flyttekasser som har skapt det nye kontoret er tvilsomt, men oppfinnsomheten kan ingen klage på. Se kontoret her.

Ønsker du å lese mer om flyttekasser, hvilke typer som finnes og hvordan du kan få tak i dem, les vår store test om flyttekasser og flyttekasser.

By  Андрій | 18-06-2024 |
Comments (0)