Etter flyttingen – pakk ut strukturert

Å pakke ut etter flyttingen er ofte noe man først tenker på når det er tid for det. Selv når man planlegger og organiserer flyttingen i detalj, kan man glemme at man også må pakke ut alle flytteeskene igjen. Men når du skal pakke ut alle boksene igjen, trenger du vanligvis ikke være like forberedt som når du pakket dem ned, i alle fall trenger du ikke å ordne med beskyttende emballasje. Men det er fortsatt et par ting å tenke på for at utpakkingen skal gå så raskt og smidig som mulig. Hvordan du pakker ut hjemmet ditt igjen etter en flytting på en smart og strukturert måte, får du vite i denne artikkelen.

Bildet viser et par som tar en pause med et glass vin etter flytting, omgitt av flytteesker i sitt nye hjem. De nyter et øyeblikk sammen og feirer en vellykket flytting til sitt nye sted.

Å pakke ut strukturert etter flyttingen – slik gjør du:

Før du pakker ut

Det er et par ting du enklest tar hånd om før du begynner å pakke ut noen esker. Å rengjøre badet, hyller og andre overflater er mye lettere når det ikke står ting overalt. Å starte prosjektet med å male veggene er også enklere når alle tingene dine ligger i esker, godt beskyttet mot maling og støv. For å ikke glemme noe viktig før selve flyttingen, les vår sjekkliste før flytting.

Forberedelser for en smidig utpakking etter flyttingen

Sørg for å merke hver flytteeske med hvilket rom den skal til når du pakker ned tingene dine. Kjøkkeneskene kan pakkes ut direkte på kjøkkenet og stueeskene kan plasseres i stuen. Et enkelt triks, men det sparer mye tid ved flyttingen og ved utpakkingen.

Ta deg tid!

Alt trenger ikke å være pakket ut og perfekt organisert på én dag – Roma ble ikke bygget på én dag, som det heter. Stress ikke med å få alt ferdig på kortest mulig tid. Prioriter hva du trenger å pakke ut først. Hvis du for eksempel har flyttet med barn, bør deres rom stå høyt på prioriteringslisten. Å flytte kan være veldig stressende og litt trist for barna, og det letter på dem hvis de har et tilfluktssted i det eventuelle kaoset. Har du ikke barn, kan det være smart å prioritere soverommet. Da kan du føle deg hjemme i din nye bolig raskere. Ta alltid den tiden du trenger slik at du kan nyte hjemmet ditt fra første dag.

Pakk ut din overlevelsespakke for flyttingen først!

Dette er vesken eller flytteesken med alle de nødvendigste tingene du trenger for å klare hverdagen – klesskift, tannbørste osv. Under ovennevnte lenke finner du en sjekkliste for pakking av nettopp en slik veske.

Koble til og sette opp husholdningsapparater

Å koble til mindre husholdningsapparater krever liten innsats, og kaffemaskinen og brødristeren er dermed raskt klare til bruk i din nye bolig. Større husholdningsapparater som du har tatt med deg i flyttingen, må derimot kobles til på riktig måte. Vaskemaskin, kjøleskap og oppvaskmaskin trenger å bli klare til bruk så snart som mulig.

Pakk ut alle kjøkkenartikler og sorter dem inn på kjøkkenet

Her kan du bestemme om du først vil pakke ut de mest nødvendige tingene, eller om du foretrekker å sortere alt direkte inn i kjøkkenet. Det er nyttig i prosessen å ha esker som er godt merket med hvilket rom de skal til. Det kan også være lurt å pakke kaffemaskinen og andre viktige dagligvarer til kjøkkenet øverst i eskene. For å merke eskene kan du bruke fargerike flytteeskeetiketter slik at det blir lett og raskt å se hvor de skal.

Pakk ut badet

Badet er ofte raskt å sette i stand. Under utpakkingen etter flyttingen bør imidlertid badet komme etter soverommet og kjøkkenet i rekkefølgen.

Stue og spisestue

Stuen og spisestuen, men også mindre lagringsrom, bør komme lenger ned på listen. Soverom, kjøkken og bad er viktige for at hverdagen skal flyte godt. Inntil du har tid til å pakke ut tingene for stuen, kan du i tillegg bruke rommet der inne til å lagre esker som du ikke har pakket ut ennå.

Til slutt – garasje og kjeller

Hvis du har et eget hus med garasje og kjeller, eller hvis du har tilgang til slike rom i ditt nye hjem, må naturligvis også disse komme i orden etter hvert. Men det er kanskje ikke nødvendig å pakke ut tingene i kjelleren etter flyttingen. Noen esker kan kanskje bare plasseres der og merkes, slik at du vet hva som er i dem. På denne måten finner du dem raskt når du trenger dem. Både garasjen og kjellerområdene bør være nederst på prioritetslisten når du pakker ut hjemmet ditt igjen etter flyttingen.

Ta deg rett og slett den tiden du trenger og prioriter de viktige rommene først! Med litt forberedelse og et smart og strukturert pakkesystem bør utpakkingen etter flyttingen gå smidig.

By  Андрій | 07-06-2024 |
Comments (0)