Checklist

Receive all the checklists for your move in your inbox for free

Find out how much your move would cost
03-07-2024 - By Андрій

Handleliste før flytting – ikke gå glipp av noe som kan gjøre flyttingen lettere!

Handleliste før flytting: møbelbeskyttelse, pakkemateriale, merkepenner, etiketter, tape, tralle, tau og stropper, arbeidshansker, kniv, verktøy, mat og drikke, walkie-talkies. Kjøp eller lei fra flyttebyråer, lagerfirmaer, byggevarehus eller supermarkeder.

For å unngå frustrasjon over manglende tape på flyttedagen har vi laget denne handlelisten før flytting.

Vår handleliste før flytting inneholder nyttige ting som gjør flyttingen enklere. Mange av tingene kan leies eller kjøpes fra flyttebyråer og i noen tilfeller lagerfirmaer, andre må du kjøpe på for eksempel byggevarehus eller supermarkeder.

Møbelbeskyttelse

Hvis du vil beskytte store møbler mot smuss og slitasje, finnes det trekk å kjøpe. Dette kan være spesielt nyttig for skjøre møbler og møbler med lys stoff, som senger, sofaer, lenestoler osv. Tilpassede møbelbeskyttere finnes ofte å kjøpe hos flyttebyråer og lagerfirmaer.

Pakkemateriale

Bølgepapp, bobleplast og silkepapir kan være nyttig for å beskytte løse gjenstander når du pakker dem i flytteesker. Selv ting som vanligvis ikke er skjøre, kan gå i stykker under transport. Det er også en risiko for at esker velter eller blir mistet.

Merkepenner

Brukes for å merke esker og lignende slik at du ikke trenger å lure på hva som er i dem eller hvilket rom de skal settes i. Kjøp mange, da de har en tendens til å forsvinne. Finnes billig på supermarkeder.

Etiketter

Når du vil merke ting uten å skrive direkte på dem, er etiketter eller frysetape et godt alternativ. Disse kan kjøpes på supermarkeder og lignende.

Tape

Mange flyttebokser tapes sammen. Tape er også nødvendig hvis du for eksempel trenger å tape sammen hylleplater eller bilder til større pakker, og for å tape fast bokser og skapdører under transport. Husk å kjøpe tape som er skånsom mot møblene slik at ikke maling og lignende løsner når du fjerner tapen. Den beste tapen finner du hos flyttebyråer, som også tilbyr tapedispenser for å effektivisere arbeidet.

Tralle

En enkel måte å flytte esker og tunge ting på er ved hjelp av en tralle (magasin- eller sekketralle). Kan kjøpes eller leies hos blant annet flyttebyråer.

Tau og stropper

Der tape ikke kan brukes, for eksempel når du skal pakke madrasser eller tepper, trenger du tau eller stropper. De er også nødvendige for å feste ting i flyttebilen for å unngå skader. Tau og stropper kan kjøpes på de fleste byggevarehus.

Arbeidshansker

Hvis du skal bære tungt, kan det være lurt å skaffe et par solide arbeidshansker for å beskytte hendene dine. Disse kjøper du best på byggevarehus eller hos flyttebyråer.

Kniv

Med en kniv kan du enkelt skjære opp teipede eller knyttede pakker. En god kniv finnes å kjøpe på byggevarehus eller supermarkeder.

Verktøy

Hvis du ikke allerede har det, bør du kjøpe noen verktøy for å montere og demontere møblene dine. Skrujern, hammer, skiftenøkkel og lignende kan være nyttig å ha også etter flyttingen. De fleste byggevarehus selger rimelige grunnpakker med de vanligste verktøyene.

Mat og drikke

Alle blir sultne og tørste av å pakke og bære. Sørg for å ha tilgang til mat og drikke som er lett å spise mens du står oppreist på flyttedagen. Å forberede litt kaffe i en termos og ta en kaffepause kan også løfte stemningen betraktelig.

Walkie-talkies

På flyttedagen er det viktig å enkelt kunne komme i kontakt med hverandre, og det er ikke alltid praktisk eller mulig å rope eller bruke mobiltelefonen. Walkie-talkies reduserer kostnaden på mobilregningen, fungerer også uten mobildekning og tillater flere å kommunisere samtidig. De er til stor hjelp spesielt under inn- og utpakking av boligen og under transporten. Walkie-talkies kan kjøpes på de fleste teknikkbutikker. Det finnes også firmaer som leier ut walkie-talkies.

Vi på Moveria ønsker lykke til med flyttingen og håper at vår handleliste har vært til hjelp for dere.