Leter du etter en rimelig rørlegger? Dette kan du gjøre selv

Når man flytter, er det mange som velger å pusse opp sin nye bolig. Noen oppgaver er enkle, mens andre er mer kompliserte. En av de vanskeligste tingene å håndtere når man har flyttet og skal renovere, er spørsmål som angår oppussing av våtrom og rørarbeid. Å finne en rimelig rørlegger er ikke alltid så enkelt. Derfor har vi fått noen tips fra Jesper Paulsson ved Tobiassons VVS om hva man selv kan gjøre for å unngå dyre rørleggerkostnader.

En smilende, rimelig rørlegger arbeider under kjøkkenvasken, demonstrerer fagmessig installasjon og vedlikehold av rør. Perfekt for alle som ser etter pålitelige og kostnadseffektive VVS-løsninger.

Først og fremst sier han, som mange allerede vet, at man skal være veldig forsiktig når man utfører oppgaver der vannrør er involvert. Uten kunnskap om emnet kan tilsynelatende enkle oppgaver få katastrofale konsekvenser. Men han sier også at med litt kunnskap, tålmodighet og evnen til å lese instruksjoner, kan man spare mye penger på å utføre arbeidet selv istedenfor å ansette en rørlegger. Uansett hvor rimelig rørleggeren måtte være, vil det aldri bli billigere enn å gjøre jobben selv.

Installasjon av ulike typer maskiner er noe Jesper påpeker at man kan spare mye penger på å gjøre selv. Et eksempel er installasjon av varmtvannsberedere. Her er en veiledning som Jesper mener passer godt for hvordan man skal gå frem ved installasjon av en varmtvannsbereder. For mer informasjon, kan du besøke boilers.se.

Kunnskap om vannledninger og forsikring er viktig

Det understrekes at man må ha nødvendig kunnskap om vannkoblinger for å føle seg trygg når man installerer en varmtvannsbereder. Når det gjelder andre maskiner, som installasjon av vaskemaskin og oppvaskmaskin, kan dette være enda mer utfordrende. Disse maskinene skal også kobles til strømnettet, noe som kompliserer installasjonen ytterligere. Hvis det ikke tidligere har vært installert en maskin på installasjonsstedet slik at man tydelig kan se hvordan maskinen skal kobles til, anbefales det å ansette en fagperson for installasjonen.

Det er også viktig å sjekke med forsikringsselskapet før man gjør visse installasjoner. Forsikringsselskapene krever vanligvis at arbeidet utføres på en fagmessig måte, men noen forsikringsselskaper går enda lenger og krever at installasjoner gjøres av en autorisert installatør.

Det er visse oppgaver man absolutt ikke bør gjøre selv, som for eksempel å trekke rør. Dette krever dyptgående kunnskap om vann og ledninger, og feil kan få katastrofale konsekvenser i form av lekkasjer og dårlig vannforsyning. Selv noe så enkelt som å bytte en kran, mener Jesper man bør få faglig hjelp til å utføre. En feilinstallert kran kan lett forårsake lekkasjer. Lær mer om vann og avløp her.

Generelle tips om våtrom og rørledninger

Til slutt deler Jesper noen generelle tips om våtrom og vannenheter. Han anbefaler å regelmessig justere ventilene og rense vannlåsene årlig for å unngå lekkasjer. Når det gjelder å sjekke rør før innflytting, påpeker Jesper at det er vanskelig å vurdere rørenes tilstand. Han understreker at nyere rør ofte er bedre, og at rør eldre enn 50 år kan trenge utskifting.

By  Андрій | 24-06-2024 |
Comments (0)