Hvordan merke flyttekasser? – slik organiserer du flytteeskene dine

Merke flyttekasser er en sentral aktivitet for å holde flytteprosessen organisert og effektiv. Det å merke dine flyttekasser er avgjørende for å gjøre det enkelt å identifisere og finne frem blant dem, både under selve flyttingen og i perioden etterpå. For optimal organisering, er det viktig å merke eskene på alle sider slik at merkingen enkelt kan ses, men det er spesielt viktig på kortsidene, da disse ofte er mest synlige. Det er også svært nyttig å organisere eskene med fargemerking for ytterligere klarhet.

 • Skaff etiketter, teip eller merkepenner i forskjellige farger.
 • Bestem en farge for hvert rom.
 • Merk hver kasse med:
  • Farge som tilsvarer rommet kassen skal stå i
  • Nummer for separat innholdsfortegnelse
  • «Ømtålig» hvis innholdet er skjørt
  • A, B, eller C – hvorvidt den er mer eller mindre haster å pakke ut.
 • Skriv ned hva hver nummererte kasse inneholder i en separat innholdsfortegnelse og fotografer gjerne med mobilen før du lukker kassen.

Her er en guide til den smarteste måten å merke flyttekasser på.

Derfor bør du merke flyttekassene

For å gjøre bæringen og innflyttingen så behagelig som mulig, er det lurt å merke sine flyttekasser. Når flyttelasset går, hjelper det flyttehjelpen om eskene er merket. Uansett om du har leid et flyttebyrå eller fått familie og venner til å hjelpe, kan hjelperne direkte bære dem til riktig rom i den nye boligen.

Når det er tid for å pakke ut, trenger du ikke lure på hva som er i dem; du slipper å rote rundt blant forskjellige kasser og bære dem mellom rommene.

På bildet er det fargerike etiketter for å merke flyttekasser, perfekt for å organisere flyttingen. Inkluderer etiketter for kjøkken, bad, soverom og mer, noe som sikrer en effektiv og strukturert flytteprosess.

Slik merker du flyttekassene

Et tips er å forberede merkingen før du begynner å pakke flyttekassene. Bestem hvordan du skal merke dem og skaff det du trenger som merkepenner, teip og/eller etiketter. Merk deretter løpende alt etter som du pakker flyttekassene.

Hvis du bruker etiketter eller teip for å skrive innhold eller nummerere, kan du forberede disse, for så å feste på når du pakker en kasse. Da slipper du å stoppe opp i pakkingen og lete etter penn (penner har en tendens til å forsvinne i flyttekaoset).

Hva bør fremgå av merkingen på flytteesken

Du velger selvsagt selv hva som skal fremgå av merkingen på flytteesken, men følgende anbefales:

 • Hvilket rom esken skal til.
 • Om innholdet er ømtålig.
 • Hvor viktig esken er – altså hvordan den skal prioriteres i utpakkingen.

Sørg for å tydelig merke den flytteesken som du trenger å ha tilgang til den første kvelden og døgnet i din nye bolig. Da slipper du å rote rundt etter tannbørste og kaffefilter i alle flytteeskene.

Tips om pakking: Pakk smart og smidig for flytting – 25 enkle tips

Derfor bør du merke flyttekassene på siden

Ved å merke flyttekassene på siden i stedet for på toppen, sikrer du at merkingen er synlig selv når kassene er stablet oppå hverandre. Det er aller best å merke dem både på korte og lange sider, da kan kassene plasseres på hvilken som helst måte. Dette gjelder også for kasser som skal oppbevares på loftet eller i kjelleren.

Tips: merk flyttekassene med forskjellige farger

Bruk en spesifikk farge for et spesifikt rom, for eksempel blått for badet og rødt for kjøkkenet. Du kan bruke penner, teip eller etiketter i forskjellige farger for å ordne fargemerkingen av dine flyttekasser.

Ved flyttebilen og innenfor døren til din nye bolig kan du sette opp et ark som viser hvilket rom hver farge tilsvarer. På denne måten vet den som bærer hver kasse hvor den skal plasseres.

Merk hvilke flyttekasser som skal pakkes ut først

Det blir ofte flere flyttekasser enn man kanskje har forestilt seg, og da er det godt å vite hvor man skal begynne. Merk hvilke kasser du skal pakke ut først.

Du kan for eksempel merke de viktigste kassene med bokstaven A, de som kommer i andre rekke med bokstaven B, og de som har lavest prioritet med bokstaven C.

Nummerer flyttekassene og skriv en separat innholdsfortegnelse

Ved å nummerere flyttekassene og liste innholdet ved siden av nummeret i en separat innholdsfortegnelse (på papir eller i datamaskinen/mobilen) får du oversikt over hva som er pakket hvor. Vær så spesifikk som du trenger i listen.

På kasser som ikke skal pakkes ut, men oppbevares i lagringsrom på loftet eller i kjelleren, kan det være lurt å skrive ut innholdet også direkte på kassen, for å lette når du eller noen andre i familien senere trenger noe derfra.

Ulike måter å merke flyttekasser på

Skrive med merkepenner direkte på flyttekassene

En vanlig måte å merke flyttekasser på er å bruke merkepenner. En ulempe er at det kan bli slitsomt over tid, spesielt hvis du har mange kasser og ønsker å gjøre en nøye merking. Hvis du bruker brukte flyttekasser, er de ofte nedskriblet fra tidligere flyttinger, og det kan bli vanskelig å gjøre en tydelig merking.

På den andre siden kan du med fordel bruke merkepenner også når du skriver på teip eller etiketter. Et tips er å kjøpe mange siden de har en tendens til å forsvinne. Disse kan kjøpes billig i supermarkeder.

Teip eller etiketter på flyttekassene

Du kan også feste fryseteip på flyttekassene, farget teip eller selvklebende etiketter i forskjellige farger. Runde merkeetiketter er enkle å håndtere og går raskt å feste på alle sider. Hvis du ønsker å liste innholdet også på kassen eller lime over gamle merkinger, trenger du større etiketter.

PS. Merk ledningene også. Ledninger og lignende som du tar av når du pakker, bør du binde sammen og merke ordentlig for å vite hva de hører sammen med når du pakker dem ut igjen. Skriv på teipbiten som du fester ledningsnøstet med.

Se også sjekkliste for å pakke til flytting og tips om hvordan du pakker ut strukturert.

By  Андрій | 05-06-2024 |
Comments (0)